Verkkopuntari 2.0

Verkkopuntari on työkalu terveydenhuollon ammattilaiselle elintapaohjauksen tueksi. Se vastaa tarpeeseen tukea kansalaisten terveyttä, painonhallintaa ja pysyviä elintapamuutoksia erityisesti ravitsemuksen, liikunnan, voimavarojen ja levon osalta.

Satakunnan sydänpiiri ry on saanut 12/2020 sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus Stea:lta myönteisen avustusehdotuksen vuodelle 2021, mikä tarkoittaa sitä, että Verkkopuntari-työkalu on maksuton vuonna 2021 kaikille terveydenhuollon ammattilaisille. Maksuttomuus koskee ohjaajien perehdyttämistä ja kursseja.

Satakunnan sydänpiiri auttaa, tukee ja perehdyttää ohjelman käyttöön. Ohjelmaan perehdytys sisältää tutustumisen Verkkopuntari-toimintamalliin, verkko-ohjaukseen, voimavarakeskeiseen ohjaustapaan, verkkoalustan käyttöön ja miten käynnistän toiminnan omassa organisaatiossani. Satakunnan sydänpiiri tarjoaa ohjaajille tukea toiminnan käynnistämiseen ja ohjaajien keskinäiseen verkostoitumiseen.

Lue lisää Verkkopuntarista.

Katso video Verkkopuntari-ohjaamisesta.

Verkkopuntari tukee julkisen terveydenhuollon tehtävää tukea väestön terveyttä ja hyvinvointia tarjoamalla työkalun, sen ylläpidon ja tukea ohjelman käyttöön. Lisäksi, Satakunnan sydänpiiri tarjoaa maksutonta Verkkopuntari-ohjausta työelämän ulkopuolella oleville osallistujille.

Lisätietoa:

Satakunnan Sydänpiiri

www.verkkopuntari.fi

verkkopuntari@sydan.fi

p. 050 342 8945

Verkkopuntari 2.0 -hanke on osa sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamaa Suomi100 -avustusohjelmaa, jota koordinoi itsenäinen valtionapuviranomainen sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).