Messiin

Sydäniskuria saa ja uskaltaa käyttää

 

Satakunnan sydänpiirissä käynnistyi toukokuun 2019 alussa Messiin- maaseudun väestön maallikkoelvytystaidot ja sydäniskurit esiin Satakunnassa -hanke. Hanketta rahoittavat Satakunnan Leader-ryhmistä Karhuseutu, Ravakka, Pyhäjärviseutu ja Joutsentenreitti.

Hankkeen tavoitteena on lisätä erityisesti maaseudulla asuvan väestön maallikkoelvytystaitoja, opastaa sydäniskurin käyttöä,  sekä lisätä väestön tietämystä sydäniskureiden sijainnista sekä maallikkoelvytyksen ja sydäniskurin käytön tärkeydestä. Lisäksi tarkoituksena on edistää koordinoitua maallikkosydäniskureiden levittämistä ja kirjaamista julkiseen defi.fi –rekisteriin, sekä aktivoida maaseudun yhdistysten vapaaehtoistoimijoita yhteistyöhön kansalaisten maallikkoelvytystaitojen vahvistamisessa.

Hanketta toteutetaan Satakunnan alueella Porissa, Harjavallassa, Kokemäellä, Nakkilassa, Ulvilassa, Raumalla, Eurajoella, Säkylässä, Eurassa ja Huittisissa.

Hankkeen aikana järjestetään erilaisia yleisö- ja pop up -tilaisuuksia, joissa opastetaan maallikkoelvytystaitoja ja sydäniskurin käyttöä. Yhteistyössä yhdistysten vapaaehtoisten kanssa kartoitetaan paikkakuntien sydäniskuritilannetta,  varmistetaan niiden löytyminen defi.fi -rekisteristä ja tarvittaessa ollaan edistämässä sydäniskureiden lisähankintoja paikkakunnille yhteistyössä eri yhdistysten kanssa.

Tulevat tapahtumat löydät "toimintaa sinulle /tapahtumat" osiosta ja niistä ilmoitetaan myös sydänpiirin facebook-sivuilla.

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat paikallisten sydänyhdistysten lisäksi Satakunnan sairaanhoitopiirin Ensihoidon ja päivystyksen vastuualue, Satakunnan pelastuslaitos, SataKylät, SPR Satakunnan piiri ja Lions Club.